Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2018 14:37 - Стивън Хокинг прогнозира възхода на "свръхчовешката раса", която ще унищожи човечеството
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1796 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Стивън Хокинг прогнозира възхода на "свръхчовешката раса", която ще унищожи човече https://yournewswire.com/stephen-hawking-the-wealthy-will-create-superhumans-that-could-destroy-humanity/


14 октомври 2018 г. Ниам Харис Sci / Околна среда 5

image

Последният страх на Стивън Хокинг беше възникването на раса от "суперхумани", която може да унищожи останалата част от човечеството.

В заключителната му прогноза, прочутият учен предполага, че генното инженерство ще даде възможност за създаване на нова раса на свръхчовека.

Една колекция от новоиздадени есета, написани преди смъртта му през март, разкрива, че Хокинг вярва, че новата раса може да бъде създадена от богати хора, които редактират собствената си и ДНК на децата си.

RT отчети: Колекцията от статии и есета, която частично се появи в " Сънди Таймс" , ще бъде публикувана в тяхната цялост като книга, наречена "Кратки отговори на големите въпроси", която ще бъде публикувана на 16 октомври.

Хокинг, който почина през март, пише, че е сигурен, че пробивите в генетичното инженерство ще позволят на хората да създадат свръхчовешка раса през този век. Той също прогнозира, че докато законите ще се опитат да предотвратят това, богатите и алчни ще бъдат в състояние да устоят на изкушението.

"Сигурен съм, че през този век хората ще открият как да променят разузнаването и инстинктите, като агресия", пише той.

 

- Законът вероятно ще бъде приет срещу генетичното инженерство с хората. Но някои хора няма да могат да устоят на изкушението да подобрят човешките характеристики, като памет, съпротива срещу болести и продължителност на живота. "

Хокинг добави, че появата на висша надпревара скоро ще доведе до последици за "неодобрените хора", които според него в крайна сметка ще "изчезнат или станат маловажни".

Той също така предупреди, че "щом се появят такива свръхчовеци, ще има значителни политически проблеми с непроменените хора, които няма да могат да се състезават". Неговото ужасно предсказване продължи, че онези, които са изпреварвали расата за човешко развитие, или ще изчезнат, , оставяйки "раса на самопроизводителни същества, които се развиват все по-бързо".

Предсказанията на Хокинг произтичат от технологията за редактиране на гени, която вече съществува. Създаденият преди шест години Crispr-Cas9 е система за редактиране на ДНК, която позволява на учените да променят лошите гени или да добавят нови, и е използвана за лечение на деца, които са предразположени към сериозни заболявания като иначе нелечими ракови заболявания.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. sekirata - задавам въпрос.........
17.10.2018 16:32
защо една част от блогърите не могат да пускат постовете си,дори се спират всякакви опции в профила им,а друга част от профилите и вашият си работят спокойно ....а може би греша,а?!

Това стана след смъртта на Виктория Маринова!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741452
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031