Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2020 09:47 - Политолог: ГЕРБ губи властта и всичко, което прави сега се обръща срещу нея
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1375 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2020 23:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това, което виждаме, беше една организация, която вече не е политическа партия, а сбирщина от икономически интереси, как тя губи властта и всичко, което прави се обръща срещу нея.

Така проф. Евгений Дайнов – политолог и изпълнителен директор на Центъра за социални практики коментира пред бТВ Националната конференция на ГЕРБ, която се проведе в София. В студиото заедно с него своя анализ представиха и социологът Андрей Райчев и журналистът Ивайло Цветков - Нойзи.

„Вчера се повтори „Росенец“. Те нямат печеливш ход, това което видяхме вчера, то си пролича по организацията, че боят е останал единственото средство, с което се опитват да регулират събитията“, коментира политологът.

„Нормално е да има такова събитие на ГЕРБ, защото самите те се готвят за избори, били те предсрочни или редовни“, отбеляза и журналистът Ивайло (Нойзи) Цветков. „Получихме полувинчати сигнали – премиерът хем казва, че ще подаде оставка, хем в същото време каза, че ще помисли кога това да се случи и евентуално как“, коментира той.

Според него зад идеалистите на протеста са застанали една група от политически скрап. „Ако приемем, че има системна грешка и трябва да се смени системно модела, с кого ще го сменяме този модел“, попита той.

Според Андрей Райчев напрежението в страната е голямо. „Това са хора, които са свикнали, че са във властта, не могат да повярват, че това приключва, нервничат и съответно грешат страшно“, коментира той.
Според него много по-важен въпрос е какво беше това събитие вчера и защо стана.

По думите на Андрей Райчев политическият смисъл е да се мобилизира партията и да се обедини, но самият Борисов още не е решил какво да прави.
„Теоретично има 4 възможности две се отхвърлят – да чака и да предаде властта на Радев очевидно не може . Остават две – да ремонтира правителството и да получи нова легитимност, той го направи. Второто е да смени себе си.

Според него има вариант Борисов да се оттегли в отпуска и да посочи временно изпълняващ длъжността му, или това, което ще прави през март – вече да не е премиер.

„Самият той не е решил, а това не донесе нищо хубаво вчера. Партията чакаше да чуе какво е решил, а той излезе и каза – ще реша. В този смисъл това беше безсмислено мероприятие“, каза още Андрей Райчев.

Протестите нарастват, не заглъхват. Никакви съюзници отвън не се появяват“, посочи Андрей Райчев.  



Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Ама
08.08.2020 00:13
Ама и протестиращите НЯМАТ "съюзници отвън", което е КРЕЩЯЩ факт. ББ продължава да има подкрепата на Брюксел и САЩ, докато подготвят новата марионетка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822796
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16458
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031