Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2017 13:13 - Поредното чиновническо безхаберие
Автор: antimi25 Категория: Политика   
Прочетен: 584 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.12.2017 13:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
https://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=2868
"Министерството на образованието и науката (МОН) ще подготви електронна платформа с информация за педагогическите специалисти в цялата страна. В нея ще могат да се регистрират всички току що завършили учители и онези, които са излезли от системата, но имат педагогическа правоспособност."
Дори и да приемем, че ВСИЧКИ млади и пенсионирани учители се регистрират /ха-ха/, то нали се сещате, че след няколко месеца-година информацията вече няма да е актуална... един си сменил адреса, друг телефона, трети си намерил работа, четвърти придобил още квалификации и т.н. - дали всеки коректно ще осъвременява инфото за себе си?
Представете си как директорът почва да звъни от учител на учител..... и няма да има обективни критерии за това кой, как и защо е назначен.....
Такава система ще трябва да поддържа база данни за десетки хиляди учители - така естествено ще се платят и повече пари на изпълнителя на системата!!! Защо ли??
Да се върнем към реалния живот /не този на чиновниците/ - всеки директор знае кога някой ще се пенсионира, всеки директор получава предизвестие, когато някой напуска, нали?? Т.е. поне месец напред се знае кога ще се освободи място за учител!!!
Не е ли по-лесно и евтино /базата данни ще е в пъти по-малка/ да се направи система /борса/ само за БЪДЕЩИТЕ СВОБОДНИ места за учители, като се задължат /иначе санкции/ директорите да обявяват бъдещите свободни места /а те ги знаят поне месец предварително - вж по-горе/??
Да се даде възможност на ВСЕКИ /не само на младите и пенсионираните/ учител да кандидатства за тях електронно, като си сканира дипломите и всеки да може да види кои са кандидатствали /с каква квалификация и опит са/ и ще отпадне субективния критерий при назначаването!!!
Но явно парите и обективността при назначаването не са сред приоритетите на Министерските чиновници!!!
А и предложението на МОН не включва работещите учители, които няма да са в тяхната система и съответно няма да получат обаждане от директора за свободно място!!!
PS. Ако работещите учители ще ги регистрират автоматично, какво пречи това да става и с младите и пенсионираните??? Ако регистрират автоматично - законно ли е /и морално/ да вкарват в регистър хора, без тяхното изрично съгласие??


Тагове:   образование,   мон,   учители,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antimi25
Категория: Политика
Прочетен: 462781
Постинги: 343
Коментари: 378
Гласове: 416
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031