Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2018 19:14 - За Топлофикация и сметките
Автор: antimi25 Категория: Политика   
Прочетен: 1004 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 18.04.2018 19:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Как трябва да е-
Напр на входа на абонатната влиза х количество енергия - напр за 10 000 лв /цената се определя от КЕВР - да кажем - дебит по температура за време/...
За всеки радиатор се смята разликата м/у старо и ново показание - y единици.
Така се разбира колко единици е изразходвало едно семейство и получаваме общия сбор на единиците на целия вход.

Делят се тия 10 000 лв на броя на единиците и се получава колко струва 1 единица изразходване енергия... И оттам е лесно...
PS. А и на изхода на инсталацията, пак би трябвало да има уред /като на входа на абонатната/ и по същия начин да измерва количеството и температурата на изходящата вода, така, че входът да плаща само разликата м/у входящото и изходящото количество енергия /или както се реши да го мерят/.
PPS. Така би трябвало да отпадне и нуждата от топлинни счетоводители - всеки вход лесно може да си направи сам сметката...
Е, поне за тези комшии, които се разбират...
Но естествено няма да бъде допуснато, защото доста пари се въртят в глупаво измислените от Костов /но това е друга тема/ топлинни счетоводители.Гласувай:
1
01. tzvetina2018 - Докога
16.05.2018 07:40
Но от 1 година наблядавам потресаваща практика - хора от ПП „ГЕРБ, които работят на ръководни и важни места – кметове,зам.председатели на групи – Николай Стойнев които привидно „милеят“ и само на думи се правят на човечни,а всъщност замитат нещата “ под килима“ и се правят,че мислят за хората, а всъщност нарочно не предприемат нищо за да се борят наистина с различните извратени форми на корупцията.Защото са се уяли с власт!
Преди 40 дена си смених работното място – пак отново станах потърпеща от корупционна схема – директорът на професионалната гимназия, в която работех като преподавателка по английски език твърдеше в началото на лятото,че ще получим обезщетение в размер на 2 брутни работни заплати!Станах свидетел на следното – той най-безцеремонно обяви накрая,че тези пари които по право ни принадлежат при закриване на работното място няма да ги получим – защо ли!Ами защото те са разпределени между него и главния счетоводител – корупцията е навсякъсе около нас – най-добре се краде от държавните пари!
Каква е връзката с ОЦ „Земляне“ – нека органите, които правят проверките щателно да прегледат освен фалшивите „ремонти“ и фактури нека да обърнат внимание и на работата на главния счетоводител на централата!Ако проверят фактите така както трябва ще открият пропуски в т.нар.“изрядна “ документация, цитирам един от проверяващите г-н Николай Стойнев !
От години не се купуват резервни части за важни и ключови елементи от който зависи безопасността и правилната работа на огромните котли - процеси ,при който ръчните режими на работа са не достатъчно ефективни, а и не могат да се поддържат дълго което от своя страна прави въпросните съоражения потенциални места за големи аварии, а мащабите на щетите и жертвите ще са невъобразими и всичкото това в навечерието на европейското преседателство на Република България !
При положение ,че не се купуват резервни части което не позволява ремонта и подръжката на изключително важни звена и елементи от защитата и автоматизацията на всяко едно съоражение е крайно опасно и непредсказуемо за работата му така ,че горните изречения не са нито прувеличени нито невъзможни.
Другата огромна грешка на ръководството е, че откровенно тормози експлоатационният персонал, който постоянно се наблюдава с видео камери от лица, който нищо не разбират от производствения процес - които са назначени с учудващо високи заплати и единствената им работа е незначителни неща да изкарат наказанието на някой, който работи на денонощен сменен режим и работата му е пълна с отговорности.
Всичко това води до изтичане на ценни дългогодишни кадри и замяната им от хора без опит, което води до голями аварий причинени от човешко незнание и човешка грешка като огромната авария от зимата на тази година когато гръна магистрален тръбопровод от района на ТЕЦ „София Изток“ заключенията може и сами да си ги направите но не винаги късметът ще ни носи аварий без жертви .
Също така искам от Вас да проверите защо назначената без обявен конкурс г-жа Албена Пенелова има образователния ценз да е началник на отдел "Химия" в централата - тя е на работа от 01.09.2016 г. се движи сък служебна кола от и до работа!Толкова ценен кадър ли е тя за централата?????
От м.май до м. октомври всяка година се провеждат „ремонти“ – тази година централата беше гасена на 10 май и на 26 юни и палена на 5 май и на 13 септември! Закупуват се материали ,а всъщност те са само на фактурите – знаете,че всеки моге да си закупи от „Илиенци“ празни или написани фактури срещу определено заплашане – и ето ти един начин за източване на държавни пари чрез фиктивни ремонти!Защо няма проверка на тези фактури???
Преди няколко дни Румен Зарчев, който работи в ОЦ „Земляне“ е дошъл на работа употребил алкохол – при проверката която е направена трегерът е показал над 1,3 промила – г-н Зарчев си е взел отпуска и болничен, за да се „възстанови“ по-леко от алкохола!През м.септември г-н Зарчев е бил помолен да напусне доброволно - защо се е стигнало той да не бъде уволнен, а да напусне доброволно???Защо той не е уволнен или наказан, а някои хора за най-малкото ги уволняват дисциплинарно???Или той еот хората на г-н НАЧАЛНИКА НИКОЛАЙ КЮВЛИЕВ И ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ??? Той сам е напуснал – за да могат да покажат на околните,че не държат хора които са вече компреметирали и които идват на работа употребили алхокол!!!
ВЕЧЕ 1ГОДИНА И 2 МЕСЕЦА СЕ ОПИТВАМ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ПРОПУКАМ ТАЗИ СТЕНА ОТ БЕЗРАЗЛИЧИЕ, КОЯТО СТОИ МЕЖДУ ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ И ИНСТИТУЦИИТЕ- НО НЯМА ОТГОВОР ОТ НИКЪДЕ –НИТО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,НИТО ОТ ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ГЕЗИ ФАКТИ ДА СЕ СЪОБЩЯТ НА ОБЩЕСТВОТО – ТЕЛЕВИЗИИТЕ УМИШЛЕНО ИЗБЯГВАТ ТАЗИ ТЕМА,А ПЪК ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ДА СЕ ОГЛАСЯТ ТЕЗИФАКТИ НЕХАЯТ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ЧУЯТ – ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА?ДОКОГА???
Първо беше "Суджук-гейт",след това "Кум-гейт",а сега това за което Ви пиша ще се окаже "Топло-гейт"???Докога?????
Обръщам се съм Вас,зашото Вие се занимавате с разкриване на корупционни схеми и защото никой досега не е отговорил на всички тези въпроси !!!
С уважение – Цвета Иванова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antimi25
Категория: Политика
Прочетен: 236019
Постинги: 285
Коментари: 333
Гласове: 185
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031