Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2018 09:35 - Не майките изхвърлиха Симеонов… Изрита го Путин, той се връща тук, ЕС се разпада, САЩ имат гигантски проблем с Китай…
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1871 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image Не майките изхвърлиха Симеонов… Изрита го Путин, той се връща тук, ЕС се разпада, САЩ имат гигантски проблем с Китай… Публикувано на 17.11.2018  в България  

https://bultimes.com/%D0%9D%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%98%D0%B7%D1%80%D0%B8%D1%82/?fbclid=IwAR2j-MspwkwwNYmso1F51CBe_HqPC8Ln_hfvtYKO6fZe3dv3M5l4rns5lzw

Истинските причини за оставката на вицето:

ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ МАНЬОВЪР, В КОЙТО ЦАКАТ С КАРТАТА “БЪЛГАРИЯ”
Само идиоти биха повярвали, че протести на майките изхвърлиха от правителството Валери Симеонов

Същественото не е в оставката на Валери Симеонов, а в това кой ще го смени на поста вицепремиер. Естествено, медиите ще акцентират на придадената й видимост вместо на истинското й съдържание.

Какво е то?

Според квотното разпределение в кабинета постът се пази за така нар. „патриоти” и техните ръководители.
Единият от тях си е вицепремиер (Каракачанов). Другият си отива от кабинета, но остава във властта (Симеонов). Третият е във властта, но навремето „великодушно” се отказа от участие в правителството (Сидеров).

Замисълът на промяната, издиктувана от Центъра е рокада – Симеонов си отива, „Атака” директно влиза в изпълнителната власт чрез лидера й или някой друг неин член. (второто е по-вероятно).

Необходимата пропагандна обосновка под надслова „ние се променихме” вече е направена. „Атака” заяви, че иска да стане член на Алианса за консерваторите и реформистите в ЕС (в него са например консерваторите на Тереза Мей). Гостуващата у нас Марин льо Пен припозна като свой партньор „Воля” на Марешки, а не „Атака”, с която се беше сдушила преди.

ЦЕНТЪРЪТ И СЛУГИТЕ МУ

Разбрахте ли сега кой е Центъра, подготвил и осъществяващ операцията?
Ако не сте – милиони и милиони евро бяха наляти от руски банки в партията и предизборните кампании на Марин льо Пен.
Ако пак не сте разбрали: „Обединяват ни опасностите – нелегалната емиграция, политиката на Турция, войната в Близкия Изток, ДРЪНКАНЕТО НА ОРЪЖИЕ ОТ СТРАНА НА САЩ И ЕВРОПА ПО ОТНОШЕНИЕ НА РУСИЯ (цитат – вицепремиерът Каракачанов пред движение „Русофили”.)

Сега едни явни и неявни прототалитарни и проруски позиции на така нар. патриоти ще се сменят с още по-явни. Т.е. у нас тече процес на:
1. Бавна, но целенасочена реставрация на тоталитарната система – например чрез политизацията на правосъдната система и лумпенизирането на медийната среда.
2. Прави се последователен завой към все по-голяма путинофилизация на изпълнителната власт като предисловия към замисления истински завой на 180 градуса.

А защо оставката на Симеонов дойде именно сега – днес, а не вчера или завчера, или утре, другиден?
Мотивите са международни.
1.
Първият е прясно излезлия доклад на ЕС за реформите у нас, чието скопено съдържание ще служи за щит на ГЕРБ, Борисов и руското лоби у нас пред реакцията на Запада, която ще последва шантажа с включването на Волен Сидеров пряко във властта. (по този повод виж моя пост „Ах, тази геополитика” от завчера)
2.
Вторият мотив е, че на Запада и ЕС не му е до нас:

  • В Испания напрежението за разцепване на държавата нараства;
  • Великобритания и Брюксел се тресат заради Брекзита, предстоящото му гласуване в английския парламент и евентуална оставка на Тереза Мей;
  • Ангела Меркел си отива като партиен лидер на християндемократите – сега, през декември;
  • Напрежението между Берлин и Полша, между Берлин и Вишеградската четворка достига опасни висоти;
  • Вече стартира и европейски скандал по оста Македония (случаят Груевски) и Унгария.

И т.н.

Това са мотивите, които обуславят политическата драма у нас да се случи именно сега, а не в някакъв друг момент.

ПРИЧИНАТА

Зад избора на момента с мотивите се е скрила истинската причина. Защото истината за случващото се у нас е шантажът на Центъра (Кремъл) с картата на България към ЕС.

Вчера ООН гласува и осъди Русия за агресивната й политика към Украйна (което родните медии, вкл. прозападни, премълчават).
Чакат се нови санкции от ЕС заради изборите в Донбас, които направи Путин, за да финализира анексията на украински територии, с което погребва всякаква надежда за урегулиране на конфликта. На този фон идва посланието от онези червени кули с петолъчки отгоре към стъклените фасади в Брюксел и западните европейски столици. То е: ще ви стоварим нови проблеми на главата с България, така че по-меко с нас.

ИЛИЯ – ВСЕ В ТИЯ

Възпроизведе се ситуацията от момента с избирането на това правителствослед дълги месеци на „договаряне”. Тогава, преди година и 6 месеца време написах следното (виж пост от 5 май 2017 г:. Новото правителство: ОФ (НЕОТЕЧЕСТВЕН) – ОЛИГАРХИЧЕН ФРОНТ НА ВЛИЯНИЯ И ИНТЕРЕСИ *** Защо правителството беше избрано точно сега, а не по-рано? ***)

 

(откъс от анализа тогава):
Но никой – нито медии, нито политолози и социолози, нито специалисти, нито политици посочиха най-съществената причина. Каква е тя? Да се дистанцира полека България от ЕС и партньорите ни!
Защо се отправя такова предизвикателство от нашите властници (и/или техни задкулисни други партньори)? Нима забравихме, че до вчера коалиционните партньори на ГЕРБ се кълняха, че ЕС е вреден за България. Сидеров искаше излизане от него, Каракачанов – преформатирането му само в икономически съюз, Симеонов – по-малко общи политики в него.
Нима забравихме, че довчера коалиционните партньори на ГЕРБ се кълняха, че НАТО е още по-вреден от ЕС и е агресивна организация?.

  • Такива предизвикателства от политици в разградена държава като нашата се отправят само по външни внушения и само в подходящ момент – когато на онези другите, дето ги осъждаш и заклеймяваш, не им е до теб, за да те поставят на място, ако трябва и с един шамар. Именно шамар! Защото когато си приел да ти плащат, да харчиш и да крадеш парите им, дето ти ги подаряват, трябва да си си приел и правилата: който плаща, той поръчва музиката.

А сега им се казва – ами и други я поръчват, защото също плащат! Вярно е, че плащат. Плащат, да, ама не на България, а само на политиците й. И им плащат не със свои, а с нашите, взети от България пари заради монополно високи цени на енергодоставки.

Затова това поредно родно правителство е почти открито предизвикателство към света, към който иначе се стремим! Отправено не от глупост или кураж, а заради подходящото стечение на обстоятелствата, което ще повиши цената на политиците за онези, които им плащат зад кулисите. Късметът (и техен, и наш) е в това, че на този свят в момента не им е до нас!

  • Времето за по-остра реакция се оказа неподходящо от гледна точка на геополитиката – в неделя са изборите за президент във Франция, като в център на битката се превърна отношението към ЕС. Един скандал с България би налял вода в мелницата на Мари льо Пен.
  • Започнаха преговорите по Брекзита на фона на предстоящите извънредни парламентарни избори във Великобритания. Един скандал с България би налял вода в мелницата на привържениците на Брекзита.
  • Предстоят ключови и потенциално взривоопасни за ЕС и НАТО парламентарни избори в Италия през 2018 г. През пролетта – точно по времето на нашето председателство на ЕС. Един скандал сега с България би налял вода в започналата вече предизборна битка в Италия и в позициите на движението „Пет звезди”.

Та затова беше “ретроградният Меркурий” – да се промуши в удобния момент правителство – кукла със скритата в нея антиевропейска и антиатлантическа вътрешна кукла Матрьошка. Която може да се извади, когато й дойде времето и според обещаната щедра плата за това (бел. от днес: времето дойде сега, в тези дни!!!).

Накратко: правителството като конструкция е сбор от кукли Матрьошка, вмъкнати една в друга и с различни изражения. Сега видимата е едната: не особено приятна, с еврофобски и атлантическофобски черти, но наклепана обилно отгоре с проевропейски и проатлантически грим. Но я има и другата, скритата в първата – със свирепо изражение и подготвен в канията наострен атакистко-патриотичен нож. Тази конструкция е търсена умишлено и за оправдание. Ясно е, че истински реформи няма да има, а ще се крепи с цената на всичко статуквото.
Но ще се искат обяснения за тъпченето на място, за извратливостта, за мафиотизацията и корупцията в държавата, за двойствената външна политика и вако, и тако. Премиерът Бойко Борисов ги има – коалиционните му партньори са най-чудесният сапун за измиване на ръцете му. Фигурата му ще олицетворява стабилността, макар и гнила, коалиционните съюзници – потенциалната нестабилност, водеща до възможен взрив.
(край на откъса)

ДИАЛЕКТИКАТА

Както виждате, ситуацията преди година и половина се възпроизведе по идентичен начин, та чак до участващи в нея лица (например Марин льо Пен)

Големият геополитически смисъл на случващото се у нас и в други европейски държави не е само в избрания открит конфронтационен курс на Кремъл, чиято жертва е страната ни. Той е и в пореден исторически немски геополитически провал – вече на демократична Германия в замисления икономическо-политически съюз под нейно лидерство. Случаят с България е поредна илюстрация на очертаващия се неуспех.

Ще се самоцитирам от едно мое разследване преди 22 години – от далечната вече 1995 г.
„Домашният скандал никога не става повод за развод, както и разиграването на интересите не проваля големия брак на действителното им съдружие. В него (разногласията днес) изглеждат като пръсти от една и съща ръка. Пръстите й могат да се движат различно – дори един срещу друг, но само така се получава желания захват. Този захват не изпуска нищо – от дреболиите до златните ябълки.”

ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

  • Демокрацията е механизъм, гарантиращ, че нас ни управляват не по-добре, отколкото ние заслужаваме това. (Джордж Бърнард Шоу)
  • Нациите и хората започват да действат разумно, едва след като са изчерпали всички други възможности.

Григор Лилов, Фейсбук




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. planinitenabulgaria - Постингите Ви представляват подметнатии пениси към цървулите и
19.11.2018 09:54
разпоретините. Нито един интелигентен човек не би се сезирал върху написаното от Вас.
цитирай
2. 1997 - planinitenabulgaria, наистина ли не правите разлика между скандалния Григор Лилов и zahariada?
19.11.2018 14:08
planinitenabulgaria написа:
Постингите Ви представляват подметнатии пениси към цървулите и разпоретините. Нито един интелигентен човек не би се сезирал върху написаното от Вас.

Жалко.
цитирай
3. staler - Глигор лильов е болен мозък. 1во...
19.11.2018 16:16
Глигор лильов е болен мозък.1во---външнополит.ориентация и политика на БГ е нещо извън компетенциите на управляващите от 30тина години насам.Кремъл има не повече от 10тина процента дялово участие в това направление.Вижте външните ни министри за всичките години на прехода например.2-ро---относителната свобода в провеждането на вътрешната ни политика/купена с цената на абсолютна колониална зависимост в външната/като резултати доказва некадърността,корумпираността и пълната неспособност на т.н.бълг.полит.елити да управляват поверената им територия с прилежащото население по начин ,характерен за европейска държава...Валери Симеонов е световно незначими за който и да е глобален политически фактор....единствено некои дискотеки по морето могат да отдъхнат с облекчение.
цитирай
4. radostinalassa - Ще има някаква газова тръба и към нас, която ще ...
22.11.2018 18:10
замести Южен поток. И някакви % газ с руско определяне на цената. Това е добре за нас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39746640
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031