Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2021 10:47 - ПРОГРАМА НА СВОБОДАТА 21 - Решете да увеличите свободата и отслабете звяра чрез агоризъм
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 579 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.01.2021 10:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ПРОГРАМА НА СВОБОДАТА 21 - Решете да увеличите свободата и отслабете звяра чрез агоризъм

ТЕМИ:АгораАгоризъмАнархияСвободаСвободаГолямото Нулиране

image

ПУБЛИКУВАНО ОТ: IAIN 31 ДЕКЕМВРИ 2020 Г.

Статия за гости от Майк Суатек от agorist.market

„Решете да не служите повече и веднага сте свободни.“
[от  есето на 16 -ти век от Етиен дьо ла Боети, За доброволното робство ]

Напред от Iain Davis

Тази статия е написана за хора, които разбират какво се случва. Мисля, че тези от нас, които са наясно с естеството на Великата нулировка, Програма 2030 и появата на имунитетни паспорти, дигитална валута на централните банки и състоянието на биосигурността, разбират, че сме поробени. Най-често срещаният въпрос, който ми задават, е какво можем да направим, за да се противопоставим и в крайна сметка да победим тази продължителна атака срещу човечеството от страна на държавата (и под „държава“ имам предвид глобално публично-частно партньорство, а не само национални правителства.)

Първо, трябва да се измъкнем от когнитивното изкривяване на мисленето на всички или нищо . Дори ако внезапно се издигнем в милиони, за да поискаме да бъдат спазени нашите неотменими права и свободи, само най-наивните могат да си представят, че държавата просто ще се откаже. Твърде много е инвестирало в това „изграждане на по-добро нулиране“, за да отстъпи сега.

Процесът на промяна ще бъде постепенен и ние ще надделеем само ако останем решителни през следващите десетилетия. Нереалистично е да си представим, че можем просто да излезем извън системата и да създадем идилични общности в някаква аграрна утопия. Повечето от нас за начало живеят в градове.

Трябва да се изправим срещу системата, която издържаме, методично, на етапи. Ако го направим, в крайна сметка ще изградим процъфтяващите общности и полезното общество, които могат да произхождат само от свободата.

Революцията трябва да е еволюция. Ще отнеме време, за да изградим свободното общество, което всички искаме, и няма да е лесно. Но ние можем да го направим.

Междувременно все още трябва да живеем и това означава да продължим да работим и да просперираме възможно най-добре в затвора, изграден около нас. Винаги със съзнателен ум, за да се откъснете от него възможно най-скоро.

Ще възстановим върховенството на закона и ще преоткрием нашите неотменими права и свободи, ако прилагаме постоянен натиск. Трябва да упражняваме волята си и по-важното да предприемаме действия всеки ден. Въпросът е под каква форма трябва да бъде това действие?

Протестът има своето място и, разбира се, трябва да практикуваме и защитаваме правото да протестираме мирно. Трябва да хвърлим всеки ресурс, който можем да съберем в тази битка. Нищо не трябва да се изхвърля. Ако ни приближава към свободата и активно се противопоставя на тиранията, трябва да я използваме.

Трябва да положим всички усилия да защитим правата на свобода на словото и изразяването, свободната пазарна търговия и свободния обмен на информация. Трябва да настояваме за нашето право да решаваме кое е в най-добрия ни интерес и интересите на тези, които обичаме. Докато спазваме принципа на ненападение , ще останем законни, въпреки че държавата може да реши да не го прави.

imageИнициирането на сила винаги е погрешно и принудата от всякакъв вид е еднакво отвратителна и контрапродуктивна. Но също така трябва да си запазим правото да защитаваме себе си и общностите си с подходяща сила, ако е необходимо. Самозащитата също е право.

Майк пише от САЩ, където второто изменение позволява на гражданите да се защитават с огнестрелно оръжие. Живея във Великобритания и това право е забранено. Майк се позова на закупуването на огнестрелно оръжие в отличната си статия и аз непременно ги премахнах. В противен случай статията е нередактирана.

Можем да се борим за по-добър свят, но само ако сме наясно какви са решенията . Най-мощните действия, които можем да предприемем, не изискват от нас да застанем на барикадите или да ангажираме нашите потисници във физическа конфронтация. Всъщност е важно да не го правим. Насилието е езикът на потисника и само те печелят от него.

Само си представете въздействието, което ще имаме, ако всички просто спрем да плащаме за нашата пропаганда.

Чрез съзнателното, умишлено и ежедневно упражнение по избор ще спечелим. Ако вземем всяко решение с пълно признание и осъзнаване, че сме оттеглили съгласието си да бъдем управлявани от тирани от всякакъв вид и действаме по съответния начин, тогава можем да постигнем значителна промяна.

Пожелавам на всички много щастлива Нова година. Нека накараме 2021 да се брои.

image

ПРОГРАМА НА СВОБОДАТА 21 - Решете да увеличите свободата и отслабете звяра чрез агоризъм

Всеки от нас може лесно да разшири борбата си за индивидуалната свобода през новата година. Можете да направите много от нещата, споделени по-долу. Накратко, това включва всичко, голямо или малко, което отслабва държавата, нейните корпорации или нейните световни господари на финансови сили, наричани тук „звярът“ . Ако всички решим да направим това, ще станем по-свободни, особено в собствения си живот.

Винаги, когато купувате или продавате нещо, първо помислете да го направите на истинския свободен пазар, известен още като Agora. Всеки път, когато избягвате да храните или да се подчинявате на звяра, без да навредите на никого, вие сте агорист. Продължавайки напред, нека всички направим много повече за нашата свобода, по възможно най-много от начините, описани по-долу, и след това.

Близо до вашия дом

imageВинаги яжте, пазарувайте и наемайте услуги в местни фирми, като избягвате големите корпорации и техните франчайзи. Плащайте с пари в брой, сребро или друг метод на небанкова система. Говорете със собственика за приемането на други плащания. Попитайте дали се нуждаят от помощ за настройване с крипто и направете каквото можете да помогнете.

Подкрепете и опознайте хората, които продават на пазари край пътища, разпродажби в гаражи и др. Вероятно избягват данъци и трябва да бъдат насърчавани да продължават да гладуват звяра. Говорете за това, което всеки от вас трябва да търгува и какви плащания от небанкова система използвате всеки от тях. Обсъдете възможностите за бартер. Може би можете да ги насочите към крипто или да им помогнете да разберат значението на среброто като истински пари.

Намерете нещата, от които се нуждаете, локално на  CraigsList.org , особено от тези, които приемат крипто.

Също така продавайте неща, от които вече не се нуждаете, по тези начини или ги подарявайте на нуждаещите се. Това разширява Agora и намалява продажбите на големи корпорации. За по-големи артикули, като къща, научете как да я продавате сами и предлагайте отстъпка въз основа на частта от плащането извън банковата система, като златото, потвърдено като реално.

Създайте пазар на агористи за вашия локал Намерете имот, който можете да използвате за ден или два, или с разрешение на собственика, или временно откраднат имот, от който държавата или банка претендира, за предпочитане някъде наблизо, където да отидете на гърне. Можете да вземете гърне и да поискате дарения.

Предавайте думата на вашата общност, за предпочитане с никой отговорен. Тогава, ако се появи крадец на държавни данъци, никой не е този, с когото може да говори за своята BS. Ако се справя добре на това място, направете го отново, вероятно по редовен график. В противен случай намерете ново място, може би всеки път, или дори флаш пазари. Каквото и да правите, не се възпирайте да накарате вашия пазар на агористи да се случи.

Започнете свой собствен малък бизнес, като избягвате взаимодействие с правителството и банковата система. Определете какво можете изгодно да направите, търгувате или предоставяте. Ако имате работа, която удържа данъци, започнете страничен концерт, който в крайна сметка може да ви освободи от данъчно робство. Има множество възможности. Помислете какво обичате да правите, което би могло да бъде печелившо, плюс да ви направи щастливи, което е най-важното от всичко. Отклонете времето от непродуктивните неща към намирането на възможност.

imageАко вече имате бизнес, започнете да приемате повече форми на плащане в небанкова система като сребро, крипто и бартер. Предлагайте отстъпки за небанкови плащания като насърчение.

Ако продавате услугите си за банкови плащания, което води до формуляри IRS 1099, предлагайте отстъпка в замяна на отчитане 1099, така че и двамата излизате напред. Още по-добре е, ако могат по някакъв друг начин да поискат разходите под лимита от 1099. Някои хора предоставят разписки от различни имена на фирми в подкрепа на целите на двете страни. Като имате избор между доходи, отчетени от IRS, или възможност за по-ниско платени агористи, изберете последния, който всъщност може да ви плати повече в крайна сметка, плюс гладът на звяра като бонус. С течение на времето вашата цел може да бъде постигната, за да се превърнете в изцяло агроистичен бизнес.

Избягвайте дълга на банковата система. Храни звяра дори повече от данъците, с висока лихва върху  напълно  фалшиви пари (изискването за частичен резерв стана 0% тази година). Ако трябва да вземете назаем за възможност с добра възвръщаемост на инвестицията, потърсете честни кредитори или партньори в агората. Това е все по-голямо нещо.

Изграждането на собствена земя може да бъде прекрасно начинание на агорист за вашата индивидуална свобода. Най-добре е да правите това извън който и да е град, на места, където няма сграда или разрешителни за обитаване несправедливи закони.

Можете да го направите по евтин, силен и много енергийно ефективен начин, който ви освобождава от дългове, регулации и повечето данъци. Авторът е проучил почти всеки метод за изграждане и най-добрият начин да се направи това досега е с AirCrete. Отличен изчерпателен ресурс за това как да създадете свой собствен е видео курсът в  TinyGiantLife.biz,  който струва само $ 70.

Те не са непременно малки, с двуетажен 30-футов купол с над 1100 фута пространство за живот. Нещата, които можете да направите за по-нататъшно подобряване на ефективността, са: прозорци с класическа арктика, осигурете въздух през канал до печка на дърва и не използвайте подови настилки, защото изолира срещу температурата на земята, която осигурява лятно охлаждане. Събирайте и съхранявайте дъждовна вода, за да избегнете разходите и разрешителните за кладенец (не забравяйте, „несправедливият закон“, като забраната за събиране на дъждовна вода, „изобщо не е закон“).

Използвайте Vermicomposting със стандартни тоалетни с нисък дебит, които също осигуряват хранителни вещества и вода за дълбока градина за мулчиране, която изисква малко вода и е лесна за поддръжка, плюс може да избегнете разрешения и такси ( VermicompostingToilets.net ).

Ако изграждате достатъчно ефективно, слънчевата енергия извън мрежата става възможна, като се избягват сервитутите и интелигентните измервателни уреди. Помислете за никел-железни (Iron Edison) батерии за вашата слънчева енергия, които могат да издържат цял ​​живот, което прави добавената цена отлична инвестиция. Ако строите изцяло извън полезрението на пътя и държите вратата затворена през цялото време, започвайки преди строителството, можете да избегнете данъчните оценители и да плащате само данъци върху имуществото, оценени на сурова земя. След като се научите да правите част или всичко това, можете дори да го превърнете в агористки бизнес, правейки това за други.

Научете как да използвате крипто с поверителност, което прави практически невъзможно звярът да проследява и облага данъците ви с транзакции. Първата стъпка е да научите за изискванията на KYC (познайте вашия клиент ) за лична информация, с която отговаря по-голямата част от крипто финансовите услуги. След това избягвайте всички тези услуги и намерете други, които не се нуждаят от KYC.

imageТе са там, изискват само имейл адрес за настройка, който може да бъде еднократен, достъпен само на защитен компютър от  Protonmail ,  Tutanota  или други, които не изискват идентификация. Дръжте основните си адреси за крипто портфейл на собствените си устройства напълно отделени от вашата самоличност, без да използвате двуфакторно оторизиране на телефон или имейл, свързани с вас.

Търговията с физически лица лично, обмен на крипто за пари или други крипто, е отлична за поверителност. След това започнете да използвате единствените криптовалути за поверителност, които скриват вашата самоличност по подразбиране, ARRR ( PirateChain ) и XMR ( Monero ). Прехвърлянето на криптовалута без поверителност, с борси, които не са KYC, или с лица, чрез крипто конфиденциалност, ще ви позволи безопасно да се придвижвате и излизате от портфейлите, свързани с вас.

Продължете да научавате повече за поддържането на лични комуникации, вероятно с отделен криптиран компютър с Linux или стартиращ USB стик за поверителност за най-чувствителните ви неща, и прилагайте това към начина, по който използвате и крипто.

Махнете спестяванията си от банковата система и Уолстрийт, докато все още можете, особено IRA, 401Ks и всички други пенсионни фондове. Там той е изложен на значителен риск и директно храни звяра. Всички държави в крайна сметка конфискуват пенсионните фондове, като принуждават изкупуването на дълга им, когато никой друг не желае да го купи, на път да станат безполезни.

Кипърската „спасителна програма“ от 2011 г. конфискува депозити от банкови сметки, създавайки прецедент, който вече може да се случи навсякъде, независимо от „застраховката“ на FDIC Паричните средства също са рискови и могат да станат безполезни за една нощ, когато държавата промени парите, за да станат по-безкасови, както направи Индия, и след това изисква доказателство, че е „законно“, за да конвертира. Далеч по-сигурните инвестиции са продуктивни или полезни физически неща във вашето физическо притежание, които имат историческа стойност, особено в ситуации на SHTF, като: сребро, злато, сушени храни и др.

imageСамоуправляващите се ИРА и 401K могат да инвестират в злато и сребро и тези предмети могат да се съхраняват в сейфове в дома на индивида, което е много по-добре, отколкото да се съхраняват дигитални пари в TIAA CREF или други подобни. Добра по-нататъшна диверсификация биха били най-добрите криптовалути за поверителност или биткойни (BTC), закупени с тях без никакъв KYC, в портфейл на вашето устройство, защитен от всякаква връзка с вас. Не забравяйте, че крипто може да стане недостъпно, когато интернет не е наличен. Така че, задръжте и други неща.

Инвестирайте в себе си. Научете умения, необходими за просперитет в агората. Преобразувайте непродуктивното време в добро използване. Отглеждайте хранителна градина и изследвайте пермакултурата, което дори можете да правите в национални гори и някои държавни паркове [в САЩ]. Отглеждайте и обработвайте собственото си месо. Станете пчелар. Определете какво можете да търсите, ловите или ловите наблизо. Запазете храната. Бъдете свой собствен водопроводчик или електротехник. Проектирайте и отпечатайте триизмерни елементи. Занимавайте се например с дърводелство, металообработка или ключарство.

Учителските умения са друга възможност. Разнообразете уменията си. Ако ви интересува и може да помогне на вашите финанси или самодостатъчност, научете се да го правите и след това може би ще го превърнете в начинание на агорист.

Освен очевидното, взаимодействието, което имате с колегите агористи, създава и други възможности. Когато се срещате с хора, отделете време да посетите и да се запознаете с предложенията, уменията и нуждите на другия. Вероятно те дори не осъзнават, че са агорист, борейки се за нашата свобода. Също така научете за други агористи от тях. Тази мрежа ще разшири кръга ви от възможности и подкрепа.

Популяризирайте използването на  Cell411, за  да осигурите взаимна подкрепа, когато е необходимо и да засилите чувството за общност. Ако решите да сформирате групи от сродни  души , помислете за подхода на Клетките на  свободата и насърчете другите да направят същото. Нарастващата децентрализирана мрежа от клетки улеснява хората да просперират и да си представят живота без звяра.

Извън вашия район

Винаги, когато пътувате, следете за описаните по-горе възможности. Където и да се намирате, подкрепете местната агора.

Фестивалите на свободата с агористки пазари са страхотни, вдъхновяващи възможности. Събирането на хора, които разбират и се придържат към принципа на ненападение със спонтанен ред, който трябва да надделее, е невероятно преживяване. Списък с тези фестивали е включен в  Agorist.Market/Categories/Markets.html , включително: ForkFest / PorcFest, MidFest, Jackalope Freedom Festival и други.

Общностите за свобода са все по-голямо нещо. Може би най-известният е Свободният държавен проект в Ню Хемпшир ( FSP.org ). Ваканция там ще ви потопи в най-голямата концентрирана агористична общност в това, което в момента е известно като САЩ. Други се появяват, като  ВАЛИАНТ  в западните Озарци, и трябва да бъдат търсени за техните агористически възможности и евентуално ново място за живеене.

Agorist.Market  , Свързване на контраикономически купувачи с продавачи, е проект, който стартира на  Черния пазар в петък . Там ще намерите много продавачи и доставчици на агористи, както и  връзки към други подобни сайтове . Ако имате непрекъснати агористични предложения, можете да изброите там безплатно. Сега е разширена с новата   функция ShopAgorist за списъци с ограничено време или наличност, като CraigsList, за агористи.

След като агористите са свързани, те се занимават директно, с никой в ​​средата, както трябва да бъде. AgoristMarket има дискусионна група в Telegram, за да научи повече. За максимална сигурност на посетителите,  Agorist.Market  няма скрипт, бисквитки / проследяване или дори възможност за откриване на вашето устройство. Така че, може да се наложи да обърнете телефона настрани за правилно гледане.

  Решете да бъдете свободни

През новата година, нека всички решим да използваме агоризма много повече в нашата борба за свобода. Потопете се възможно най-дълбоко, както на местно ниво, така и извън него. Имаме цифрите, за да започнем сериозно да отслабваме звяра и да станем неудържими и свободни. За да се случи, всеки от нас е важен. Моля, започнете да предприемате повече действия, още днес!

Нека заедно да разраснем нашата свобода и по-важното - тази на нашите деца.

От Майк Суатек на 29 декември 2020 г.
Благодарим на Джим Дейвидсън и Лиза Боуман за подкрепата им за редактиране

Републикация: Не можете да притежавате идея. Авторът вярва, че „законът“ за интелектуалната собственост е направил повече за забавяне на човешкия прогрес като цяло, отколкото всичко останало, което държавата някога е правила. Това е противоположно на естествената свобода на идеите и агората. Следователно съдържанието на тази статия е ваше, за да използвате, както сметнете за добре, за нашата свобода. Кредитирайте обратно, където и да сте намерили, че ще бъде оценено.

[Както всичко в „ Това заедно“ - Бъдете наясно, бъдете стратегически и защитавайте свободата си, като живеете като свободно човешко същество. - Iain Davis ]




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39756910
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031